Pode: Kleurstalenkaarten

Marketingproject

Pode is een echt Nederlands topdesign merk op het gebied van meubelen. Het vindt zijn weg naar liefhebbers door heel Europa.
De mooiste Pode meubelen worden door de klanten zelf samengesteld door unieke keuzes uit kleuren en materialen. Deze keuzes worden op locatie bij de dealer geselecteerd met behulp van stalen.

De marketingafdeling van Pode wil graag de huidige kleurstalen van kunststof laten vervangen door kleurstalenkaarten op basis van een natuurlijke drager die 100% matchen. Het doel hiervan is MVO verantwoord te ondernemen en kosten te besparen waarmee ze flexibeler kunnen zijn naar de klant door het complete kleuren assortiment aan te bieden in een compacte vorm. Uiteindelijk kan de klant hierdoor de kleur van de meubels beter afstemmen op zijn of haar interieur. Aan TGS is gevraagd om hierin te adviseren en uiteindelijk het gehele project te realiseren incl. verzending naar alle Europese dealers.

Aanpak

We zijn vertrokken vanuit de wensen en eisen die de klant stelt aan de nieuwe kleurstalenkaarten zoals,

• 100% colour-matching met de huidige kleurstalen
• Dezelfde glansgraad als de huidige kleurstalen
• UV-bestending i.v.m. minimale verkleuring
• Natuurlijke drager
• Formaat A5
• Beantwoorden aan het gestelde budget

Naar aanleiding van deze informatie hebben we een advies uitgewerkt dat aansluit bij de gestelde eisen. Na goedkeuring van het advies zijn wij gestart met de uitvoering. Hierbij is het vertrekpunt de lithografie van de in totaal 17 kleuren alles bepalend om het gewenste resultaat tijdens het productieproces te behalen. Uiteindelijk worden de bedrukte kleurstalenkaarten voorzien van een scheurperforaties en vergaard tot kleurensets waarna ze geseald verstuurd worden naar de verschillende dealers door heel Europa.

Inventariseren

Adviseren

Realiseren

pode_2
pode_3
pode_1
pode_4

Wil je samen inventariseren om jouw idee tot een hoger niveau te tillen?