Leolux: Design Centers Europa

Marketingproject

Leolux is een Nederlands meubelfabriek en produceert kwaliteits-meubelen met een unieke vormgeving en hoog comfort. Deze meubels worden via een dealernetwerk verkocht door heel Europa. Om deze dealers te ondersteunen zijn er door Leolux Design Centers gebouwd op strategische locaties in Europa. De Design Centers zijn voorzien van de complete collectie in sfeervolle setting ingericht volgens de laatste trends. Om deze sfeervolle inrichting volgens de laatste trends volledig tot zijn recht te laten komen dient de omgeving een neutrale uitstraling te krijgen. Er is aan TGS gevraagd om hierin mee te denken doormiddel van grafische oplossingen en dit uiteindelijk ook uit te voeren in de diverse Design Centers.

Aanpak

In overleg met marketing en de interieur-designers van Leolux hebben we de eisen omtrent de omgevingselementen besproken die geneutraliseerd dienen te worden. Onder omgevings- elementen worden verstaan wanden en raampartijen. Om tot een goed advies te komen hebben we de diverse locaties bezocht en bekeken. Naar aanleiding van het gesprek en inventarisatie op locatie hebben we een advies uitgewerkt op basis van de volgende oplossingen. Rondom de raampartijen aan de binnen- zijde worden frames gemonteerd. In deze frames komen doeken te zitten die geprint zijn met de gewenste omgevingskleur. Er ontstaat als het waren een wand die de gewenste licht-

hoeveelheid doorlaat en daarmee de omgeving neutraliseert. De wanden worden voorzien van geprinte kunst of en texturen op plaatmaterialen in verschillende afmetingen die makkelijk te plaatsen of te verplaatsen zijn. Deze kunst en texturen worden bedacht, ontworpen en geproduceerd waarna ze gemonteerd worden op de desbetreffende wanden om daarmee de omgeving te neutraliseren. Na akkoord advies hebben samples gepro- duceerd en op locatie gemonteerd ter goedkeuring. Vanuit nog wat kleine aanpassingen hebben we uiteindelijk de productie op gestart en zijn de kleurdoeken en plaatmaterialen met kunst en texturen gemonteerd op de diverse locaties in Europa.

Inventariseren

Adviseren

Realiseren

Leolux_ (40 van 51)
Leolux_ (37 van 51)
Leolux_ (20 van 51)

Wil je samen inventariseren om jouw idee tot een hoger niveau te tillen?